Home Vesti Vrlo lak način hakovanja iTunes naloga otkriven

Vrlo lak način hakovanja iTunes naloga otkriven

by Admin

Apple je u problemima do guše. U pretposlednjoj verziji nadogradnje softvera pronađena je greška p0moću koje se lockscreen mogao vrlo lako zaobići. Apple ja zapušio tu rupu u najnovijoj verziji OS-a, ali je, nažalost, opet pronađena slična greška. Sada dolazimo do informacije da hakeri, ako znaju vašu email adresu sa kojom se logujete na iTunes račun i datum rođenja, mogu da bez problema promene šifru na vašem iTunes nalogu. Još jedna greška Apple-a.

A da problem bude još veći, postoji i tutorijal koji, korak po korak, pokazuje korisnicima kako da hakuju bilo čiji nalog. Apple je ponudio rešenje, a svi oni koji ne prihvate to rešenje, rizikuju hakovanje iTunes naloga i krađe Apple ID-a. Ono što je loše za hakere jeste da postoji period od tri dana, gde se čeka na odobrenje promene šifre, ali i pored te mere, koju je Apple odavno postavio, hakovanja se dešavaju.

Rekao sam da je Apple ponudio rešenje svim korisnicima koje je genijalno. Naravno, ironičan sam (za genijalnost tog rešenja). Rekli su da korisnici promene datum rođenja na iTunes nalogu gde bi on bio totalno nasumičan. Na taj način, hakeri neće moći pogoditi vaš datum rođenja i neće moći promeniti šifru. Ali, ako mail sa iTunes naloga koristite svuda i ako vam na Facebook profilu stoji datum rođenja koji se upisali i na iTunes nalog, loše vam se piše. Morate promeniti Apple ID (iTunes nalog).

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments