Samsung otkriva Samsung KNOX™ za bezbednu strategiju BYOD

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Kompanija Samsung je danas predstavila Samsung KNOX, celovito rešenje za veću bezbednost od hardvera do nivoa aplikacija.

KNOX uključuje Security Enhanced (SE) Android (Android platforma sa boljim obezbeđenjem) i servise za upravljanje integritetom koji se primenjuju, kako u hardveru, tako i u okviru operativnog sistema Android. Kada je reč o nivou aplikacija, KNOX nudi rešenje u vidu spremnika koji razdvaja poslovnu i ličnu upotrebu mobilnog uređaja. To razdvajanje sprovode SE Android i enkripcija na nivou sistema datoteka, čime se nudi zaštita poslovnih podataka i aplikacija od mogućeg curenja informacija, virusa i napada štetnih softvera. Lagan i kompatibilan sa postojećom uobičajenom korporativnom infrastrukturom, kao što su MDM, VPN i servisi direktorijuma, KNOX pruža osećaj sigurnosti i udobnosti za IT odeljenja koja žele da primene strategiju Bring Your Own Device (BYOD) – „Donesi svoj sopstveni uređaj“.

Sa jednostavnim pristupom preko ikonice na osnovnom ekranu, KNOX spremnik korisnicima predstavlja raznovrsne korporativne aplikacije u bezbednom okruženju, uključujući elektronsku poštu, pretraživač, kontakte, kalendare, razmenu datoteka, kolaboraciju, CRM i aplikacije za poslovno informisanje. KNOX omogućava postojećem Android eko-sistemu aplikacija da automatski budu integrisane u poslovne i da budu validirane, što predstavlja robustno obezbeđenje bez imalo promene izvornog koda aplikacije. KNOX oslobađa programere aplikacija tereta razvoja pojedinačnih korporacijskih funkcija kao što su VPN u skladu sa FIPS, enkripcija na samom uređaju, Enterprise Single Sign On (SSO) – „Poslovno jednokratno logovanje“, podrška aktivnom direktorijumu i multifaktorsku autentifikaciju smart karticom.

„Bezbednost i privatnost se, razumljivo, postavljaju kao barijere odluci kompanija da prihvate zahteve strategije BYOD – „Donesi svoj sopstveni uređaj“. S druge strane, korisnici vide najnovije smart telefone i tablet računare i zahtevaju od IT službi da im omogući da koriste sopstvene uređaje“, izjavio je Dž. K. Šin, predsednik i direktor kompanije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Rešenje je jasno – napravite kombinaciju poslovnog i ličnog u jednom uređaju. Samsung KNOX ostvaruje harmoniju između kompanijske kontrole i zadovoljstva zaposlenog, pružajući fundamentalnu bezbednost na nivou platforme, ne menjajući korisničko iskustvo.“

KNOX predstavlja Samsungovo korporativno rešenje i ono je u skladu sa programom SAFE (Samsung For Enterprise – „Samsung za kompanije“), koji je inicirala kompanija kako bi promovisala spremnost svojih uređaja za upotrebu u poslovnom okruženju. Više informacija o programu SAFE može se naći ovde.

KNOX će biti komercijalno raspoloživ kod odabranih uređaja linije Samsung GALAXY od drugog kvartala 2013. godin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×