Home Vesti Samsung otkriva Samsung KNOX™ za bezbednu strategiju BYOD

Samsung otkriva Samsung KNOX™ za bezbednu strategiju BYOD

by Admin

Kompanija Samsung je danas predstavila Samsung KNOX, celovito rešenje za veću bezbednost od hardvera do nivoa aplikacija.

KNOX uključuje Security Enhanced (SE) Android (Android platforma sa boljim obezbeđenjem) i servise za upravljanje integritetom koji se primenjuju, kako u hardveru, tako i u okviru operativnog sistema Android. Kada je reč o nivou aplikacija, KNOX nudi rešenje u vidu spremnika koji razdvaja poslovnu i ličnu upotrebu mobilnog uređaja. To razdvajanje sprovode SE Android i enkripcija na nivou sistema datoteka, čime se nudi zaštita poslovnih podataka i aplikacija od mogućeg curenja informacija, virusa i napada štetnih softvera. Lagan i kompatibilan sa postojećom uobičajenom korporativnom infrastrukturom, kao što su MDM, VPN i servisi direktorijuma, KNOX pruža osećaj sigurnosti i udobnosti za IT odeljenja koja žele da primene strategiju Bring Your Own Device (BYOD) – „Donesi svoj sopstveni uređaj“.

Sa jednostavnim pristupom preko ikonice na osnovnom ekranu, KNOX spremnik korisnicima predstavlja raznovrsne korporativne aplikacije u bezbednom okruženju, uključujući elektronsku poštu, pretraživač, kontakte, kalendare, razmenu datoteka, kolaboraciju, CRM i aplikacije za poslovno informisanje. KNOX omogućava postojećem Android eko-sistemu aplikacija da automatski budu integrisane u poslovne i da budu validirane, što predstavlja robustno obezbeđenje bez imalo promene izvornog koda aplikacije. KNOX oslobađa programere aplikacija tereta razvoja pojedinačnih korporacijskih funkcija kao što su VPN u skladu sa FIPS, enkripcija na samom uređaju, Enterprise Single Sign On (SSO) – „Poslovno jednokratno logovanje“, podrška aktivnom direktorijumu i multifaktorsku autentifikaciju smart karticom.

„Bezbednost i privatnost se, razumljivo, postavljaju kao barijere odluci kompanija da prihvate zahteve strategije BYOD – „Donesi svoj sopstveni uređaj“. S druge strane, korisnici vide najnovije smart telefone i tablet računare i zahtevaju od IT službi da im omogući da koriste sopstvene uređaje“, izjavio je Dž. K. Šin, predsednik i direktor kompanije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Rešenje je jasno – napravite kombinaciju poslovnog i ličnog u jednom uređaju. Samsung KNOX ostvaruje harmoniju između kompanijske kontrole i zadovoljstva zaposlenog, pružajući fundamentalnu bezbednost na nivou platforme, ne menjajući korisničko iskustvo.“

KNOX predstavlja Samsungovo korporativno rešenje i ono je u skladu sa programom SAFE (Samsung For Enterprise – „Samsung za kompanije“), koji je inicirala kompanija kako bi promovisala spremnost svojih uređaja za upotrebu u poslovnom okruženju. Više informacija o programu SAFE može se naći ovde.

KNOX će biti komercijalno raspoloživ kod odabranih uređaja linije Samsung GALAXY od drugog kvartala 2013. godin

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments