Home Vesti Providni telefoni možda uskoro u prodaji

Providni telefoni možda uskoro u prodaji

by Admin

Oduvek me je fascinirala naučna fantastika, a kada je ta, takoreći, naučna fantastika počela polako da se ostvaruje, tada sam se i ja više zainteresovao za tehnologiju. Sigurno ste gledali neku naučno fantastičnu seriju kad ste bili klinci, ma kojeg god da ste godišta. Jedna od, po meni, najboljih jeste Star Trek serijal. Uvek su me fascinirali oni ekrani na dodir, prenosivi mali računari (sad ih znamo kao tablete), komunikatori i putovanje svemirom. Putovanje svemirom još nije zaživelo i ne verujem da hoće narednih 100 godina, nažalost, ali su ostale stvari konačno tu. Naravno, osim što su sada prenosivi uređaji snažniji od računara pre 10 godina, oni postaju još snažniji i zanimljiviji. Jedan od mogućih napredaka u prenosivim računarima, tj tabletima i telefonima, jeste totalno providan displej.

Kao što možete videti na videu ispod, providni telefon i dalje postoji kao prototip koji je još u početnim fazama. Ali tim, koji je napravio ovaj prototip, je rekao da će potpuno funkcionalni providni telefon možda i uskoro biti komercijalno dostupan. Ok, neće biti jeftin, ali će sigurno biti vrlo zanimljiv. To je u najboljem slučaju. U najgorem će biti naredne godine u prodaji što, opet, nije baš tako loše, a ja mislim da je to realnije očekivati. Takođe, kao što možete videti, nije potpuno transparentan zbog baterije i ostalih komponenata, jer neke komponente jednostavno ne mogu biti totalno transparentni. Međutim, iako je to tako, ovaj telefon je MNOGO KUL.

Pogledajte video ispod da bi ste čuli nešto više o tom prototipu, a u komentarima bih voleo da čujem vaše mišljenje o tom telefonu – da li i vi jedva čekate ovakav telefon ili bas takav uređaj ne zanima.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments