Home Vesti Archos Platinum serija tableta konačno u prodaji

Archos Platinum serija tableta konačno u prodaji

by Admin

Archos je na CES-u predstavio nekoliko krajnje zanimljivih uređaja po vrlo povoljnim cenama. Ti uređaji su stvoreni kao alternativa, jeftinija alternativa, ultrapopularnih tableta današnjice, kao što su Kinlde Fire, Nexus 7, iPad mini i čak Nexus 10. Njihova nova linija tableta se naziva Platimum linija i bilo bi dobro da, ako ste u prilici, pogledate te tablete. Archos je odavno poznata kao marka koja ne pravi dobre tablete, ali se to u poslednjih godinu dana promenilo.

Sva tri tableta, Archos 80, 97H i 116, dele iste karakteristike, kao što su IPS ekran, četvorojezgarni procesor radnog takta 1,2GHz, 2GB RAM memorije, Android 4.1 Jelly Bean i dve kamere – jedna napred i jedna pozadi. Takođe, dobijamo port za microSD kartice. Jedino po čemu se razlikuju jeste veličina ekrana i cena.

Archos 80 je tablet koji ima ekran veličine 8 inča i rezoluciju od 1,024 x 768 piksela. Za taj displej je Archos kompanija rekla da je dva puta brži nego ekran na Kindle Fire HD tabletu sa mnogo boljom cenom – 200 dolara.

Archos 80 Platinum Archos 80 Platinum pozadina

Drugi tablet jeste Archos 97 HD. Taj tablet ima veličinu ekrana od 9,7 inča i rezoluciju od, neverovatnih, 2,048 x 1,536 piksela, što je uporedivo sa Retina ekranom kod Apple iPad tableta. Razlika u ceni je ogromna, jer ovaj tablet košta samo 300 dolara, dok iPad iste veličine košta oko 500 dolara.i

Archos 97 HD PlatinumArchos 97 HD Platinum pozadina

Poslednji od ova tri tableta jeste Archos 116. Taj tablet ima veličinu ekrana od 11,6 inča i full HD ekran (1,920 x 1,080 piksela). Sigurno je gustina nešto manja nego na Archos 97 HD tabletu, ali je opet na vrlo visokom nivou. Cena je 350 dolara.

Na papiru (tj, trenutno, na ekranu), karakteristike ovih tableta su vrlo dobre, a cena za njihov kvalitet i karakteristike je nestvarna. Međutim, kako se oni ponašaju uživo je totalno druga priča, pa ćemo sačekati prvi pregled da bismo mogli oceniti realan kvalitet tih tableta. Ali, iako su ovi tableti dosta dobri, za sada najbolji do te cene, videćemo kako će se nositi sa narednom generacijom Nexus tableta, koje će predstaviti Google za koji mesec na Google I/O.

Šta mislite o ovim tabletima?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments