Home Vesti Polaroid predstavio nove tablete: M7 i M10

Polaroid predstavio nove tablete: M7 i M10

by Admin

Polaroid, kompanja koja uglavnom proizvodi fotoaparate i štampače, je uplovila u tržište tableta. Predstavili su dva tableta, M10 i M7. Ispod ću ukratko opisati oba tableta. Moram samo napomenuti, pre opisa, da su tableti veoma dobri i da imaju dosta poštenu cenu u odnosu na kvalitet.

Polaroid M10 tablet ima ekran, kako samo ime kaže, veličine 10 inča i rezoluciju od 1,280 x 800 piksela. Pokreće ga četvorojezgarni procesor, nepoznatog radnog takta i ima glavnu kameru rezolucije 5 megapiksela, dok mu je pomoćna rezolucije 2 megapiksela. Interne memorije ima dovoljno – 16GB, mada ne znam da li se ona dalje može prošriti. Cena je najbolji aspekat ovog tableta, jer ona iznosi samo 230 dolara. Međutim, ta cena dovodi do jednog pitanja – Na čemu su zakinuli kad je cena takva? Mora da ima neku manu kad je cena ovakva, tj niska za, naizgled, dosta dobar tablet.

Polaroid M7 je tablet koji je namenjen da se takmiči sa tabletima manjeg formata, odnosno sa Nexus 7, iPad Mini i sada i Acer B1 tabletima. Rezolucija ekrana je dosta dobra, jer se na ekranu od 7 inča nalazi rezolucija 1,280 x 800 piksela, dok ga pokreće nešto slabiji, dvojezgarni, procesor za sada nepoznatog proizvođača i radnog takta. Postoji 8GB interne memorije koja se može proširiti sa microSD memorijom, na koju se mogu ubacivati slike prednje kamere rezolucije 2 megapiksela. Verzija Android-a je 4.1 Jelly Bean i njegova cena je samo 130 dolara, što ga stavlja u ring sa već pomenutim tabletima. Po ceni će ih sve oduvati, ali specifikacije nisu baš na najvišem nivou. Mada, šta možete očekivati od tableta cene 130 dolara, iskreno.

M7 vs iPad mini

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments