Home Vesti Kingston predstavio USB fleš sa memorijom od 1TB

Kingston predstavio USB fleš sa memorijom od 1TB

by Admin

Zamislite sledeće – vi ste poslovni čovek koji drži hiljade i hiljade stvari na USB memorijama, od kojih najmanji ima 4GB, dok najveći ima 16GB. Prilikom rukovanja tim USB-ovima postoje dva problema ili imate premalo memorije ili se ne možete snaći. Ali šta ako bi se to moglo promeniti i ako biste mogli uzeti jedan USB fleš sa nenormalno velikom memorijom? Naravno, trenutni maksimum bi bio oko 128GB. Međutim, za neke ljude je i to malo i hteli bi više, a jednostavno nema takvog uređaja. Zar ne?

E, više nije tako. Kingston, kompanija poznata po pravljenju memorija za telefone i računare je napravila novi USB fleš koji može podržati do, čak, 1TB raznih podataka. Ne, nije greška, jedan USB koji ima kapacitet od 1024GB memorije. Taj USB se naziva DataTraveler HyperX Predator 3.0 drive, dugačak naziv za najbolji USB fleš. Ovaj USB ima read/write brzine od 160MB/s do 240MB/s

Međutim, na CES-u nije prikazana prava verzija, već verzija od plastike čiji je cilj bio samo da oponaša dizajn tog USB-a. Što se tiče cene, ona će sigurno biti ogromna, jer je sada dostupna verzija (naravno ne preko zvaničnih kanala i u slobodnoj prodaji) sa 512GB memorije po ceni od 1,750 dolara. Što znači da ova memorija neće biti jeftinija od 2,200 dolara, sigurno.

 

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments