Home Vesti Untethered jailbreak za iOS 6 se pravi

Untethered jailbreak za iOS 6 se pravi

by Admin

Predstavljanje iOS 6 operativnog sistema je izazvalo mnogo problema jailbreak zajednici. Ovaj novi OS je toliko težak za jailbreak-ovanje da su najbolji hakeri, koji su ranije radili na jailbreak softverima, odustali. Na Twitter-u se stalno postavljaju pitanja o tome kad će biti izbačen iOS jailbreak, koji je napredak postignut, ali se ni na jedno pitanje ne odgovara. A vest da će se Installous ugasiti je samo dodatno obeshrabrilo hakere da porade na ovom problemu. Sve ovo je izazvalo pažnju jednog od najboljeg hakera, pod2g hakera, koji je objasnio šta se, u stvari, dešava.

Iako je on van jailbreak-ovanja i fokusira se na posao, i dalje je povezan sa jailbreak zajednicom i  hakerima. Objavio je da hakeri više ne objavljuju svoj napredak na društvenim mrežama kao što su to ranije radili, već da se to sve pravi izvan javnosti. Znači da ne objavljuju svoj napredak, jer Apple u svakom trenutku može izbaciti update koji krpi rupu kroz koju bi oni otključavali iOS 6.

Nije baš najutešnija novost, ali barem znamo da se radi na jailbreak-u. Međutim, iako rade na njemu, taj jailbreak može biti predstavljen za 5 meseci, a može biti predstavljen za nedelju dana. Jednostavno se ne zna :/. Pod2g nije objavio dokle su došli, šta su postigli niti kad završavaju.

Za sada je jedina opcija da ne update-ujete na novu verziju OS-a i da čekate taj jailbreak. Kad bude bio dostupan, ja ću vam javiti, a do tad, koristite iOS 5.1.1

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments