Home Vesti eFun kompanija će predstaviti svoj tablet na CES-u

eFun kompanija će predstaviti svoj tablet na CES-u

by Admin

U narednih nekoliko dana ću vam se smučiti, jer ću pričati uglavnom o CES sajmu koji se održava u Las Vegasu. Na tom sajmu će mnoge kompanije, i poznate i nepoznate, predstaviti proizvode na kojima su radili cele prošle godine. Jedna od tih kompanija je i eFun kompanija koja je objavila da će pustiti u prodaju novi tablet – i to kakav.

Tablet, nazvan Nextbook 7GP (GP znači Google Play) je tablet koji pripada tržištu tableta sa manjim ekranom (od 7 inča) koji ima rezoluciju od, ne tako slavnih, 1,024 x 600 piksela. To i nije baš tako loše, ali ako uzmemo u obzir da Nexus 7 ima 1,280 x 800 piksela na istoj površini, onda se može videti da ekran nije glavni deo tog tableta koji će privlačiti kupce.

Od komponenata se nalazi i dvojezgarni procesor radnog takta 1,5GHz, 1GB RAM memorije i 8GB interne memorije. Takođe, dolaze i standardne konekcije, kao i kod svakog tableta (Wi-Fi, Bluetooth, HDMI), ali zbog čega je ovaj tablet tako specifičan? Zbog čega bih uvek izabrao ovaj pre Nexus 7 tableta? Pa zbog cene, odnosno cena ovog tableta će biti oko 130 dolara u slobodnoj prodaji. Takođe, ovaj tablet će biti dostupan sa preinstaliranim Android 4.1 Jelly Bean OS-om.

Mislim da će, odnosno predviđam, ova godina biti godina jeftinih telefona i tableta sa veoma dobrim specifikacijama. Šta vi mislite?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments