Home Vesti Samung sprema konkurenta Nexus 7 tabletu

Samung sprema konkurenta Nexus 7 tabletu

by Admin

Već pominjani Galaxy Note 7 tablet se sada našao i na drugoj Benchmark aplikaciji. Naime, GLBenchmark aplikacija je zabeležila pojavu GT-N5100 tableta na svojoj listi, nakon što se on našao na listi NenaMark2 benchmark aplikacije. Jes da ta aplikacija ne govori puno toga, ali barem govori da on postoji. Dobro, verovatno se neće zvati Galaxy Note 7, ali je Galaxy Note uređaj koji će imati ekran veličine 7 inča.

Ono što benchmark aplikacija potvrđuje jeste da će imati, kao što rekoh, ekran veličine 7 inča, rezoluciju od 1,280 x 800 piksela, Exynos 4412 procesor radnog takta 1,6GHz i Android 4.1.2 Jelly Bean unutra. Kad će taj tablet biti predstavljen, još se ne zna, ali je CES i MWC u 2013. godini iza ugla, pa bi mogli očekivati predstavljanje na tim sajmovima. Ali da li će se on susresti sa jakom konkurencijom? Ako Samsung ne snizi cene na, barem, 250 dolara, taj tablet bolje i da ne ugleda svetlost dana zbog konkurencije. Kindle Fire i Google Nexus 7 su uređaji koji će vrlo brzo uništiti novi Note tablet, a ako je skuplji (oko 350 dolara) čega ga iPad mini.

A da ne pominjem da Acer i Asus “navodno” (ali sigurno) spremaju tablet sa cenom od samo 100 dolara. Nakon svega rečenog, da li je pametno da Samsung predstavlja tablet veličine 7 inča i velikom cenom (većom od 350 dolara)? Po meni ne, ali zato mislim da, i ako predstave Galaxy Note sa ekranom od 7 inča, će taj tablet i imati nisku cenu.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments