Kad Google i Motorola zavrnu rukave…

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Po najnovijim informacijama koje je objavio Wall Street Jurnal, Google i Motorola rade na prvom velikom projektu (odnosno telefonu), otkad je Google kupio Motorolu. Taj telefon je nazvan, i to vrlo maštovito, X Phone (X telefon). Cilj tog telefona, koji bi Google i Motorola napravili, jeste da se umanji dominacija Apple-a i Samsung-a na tržištu mobilne telefonije, ali i da podigne Motorolu iz mrtvih.

Iako znamo naziv telefona, koji će sigurno biti promenjen, drugo se ništa ne zna. Naime, trenutno nagađamo da će imati fleksibilan displej, veliku rezoluciju, nove materijale i nove boje, ali je sve to samo nagađanje. Međutim, da bi bili primećeni, moraju nešto drastično drugačije uraditi, drugačije od ostalih proizvođača. Nešto slično LG Nexus 4 telefonu (cena mala, kvalitet i funkcionalnost velika).

Sigurno je da će Google i Motorola smisliti nešto novo, ali da li će to biti dovoljno da poziciju Motorole i napravi Google-u profit? To ostaje pitanje. Ali ima još jedna informacija – projekat X Tablet bi mogao biti ostvaren, ako X Phone bude uspešan :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×