NVIDIA najavljuje Tegra 4 SoC

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Popularni četvorojezgarni procesoro NVIDIA kompanije, nazvani Tegra 3, su pravi hit među telefonima. Uređaji sa tim procesorima se smatraju najboljim uređajima na svetu, jer im ti procesori daju jačinu i brzinu sa kojom se malo koji procesor može porediti (ok, možda Qualcomm Snapdragon S4 Pro). Međutim, NVIDIA kompanija moga gledati u budućnost, zar ne? Iz toga proizilazi novi procesor, nazvan Tegra 4 procesor. Na slici iznad vidite da je CPU nazvan 4-PLUS-1 Quad Core Eagle i baziran je na ARM-ovoj Cortex A15 arhitekturi, a mi ćemo ga kratko nzvati samo Eagle.

Navodno, sa tim Eagle procesorima dolazi i GPU sa 72 jezgra, što je neverovatno, i rečeno je da taj GPU nudi čak 6 puta bolje performanse nego Tegra 3 procesor. ŠEST PUTA! Taj procesor ladnjaka može pokrenuti i neverovatno moćne igre, ali će sigurno podržavati 4K video playback, ali i rezoluciju od 2,560 x 1,600 piksela i USB 3.0.

Još nismo sigurni kad bi taj procesor trebalo da bude predstravljen, ali se nadam da će taj procesor NVIDIA predstaviti na CES-u u januaru. Čućete više detalja sledećeg meseca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×