Home Vesti Članovi Samsungove VTŠ Apps Laboratorije najbolji u dve kategorije na takmičenju studentskih projekata

Članovi Samsungove VTŠ Apps Laboratorije najbolji u dve kategorije na takmičenju studentskih projekata

by Admin

Na ovogodišnjoj konferenciji studentskih projekata (IEEESTEC) održanoj na Elektronskom fakultetu u Nišu, nagrađeni su najbolji studentski radovi u oblasti elektrotehnike, a prvo mesto pripalo je članovima Samsungove VTŠ Apps Laboratorije, studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija u Nišu. Nagrađen rad „Multiplayer aplikacija za smart TV kontrolisana pokretom ruke”, pored prvog mesta, proglašen je najboljim i od strane drugih autora, tako da je apsolutni pobednik ovogodišnje konferencije.

U konkurenciji od čak 37 projekata različitih institucija, fakulteta, srednjih i visokih škola, rad pod nazivom „Multiplayer aplikacija za smart TV kontrolisana pokretom ruke“, čiji su autori Hadži Mario Petrović, Miloš Milojević, Miloš Kosanović i Slavimir Stošović predstavlja aplikaciju za Smart televizore koja omogućava korisniku da igra protiv korisnika drugog telefona ili televizora. Prva nagrada na osnovu ocene žirija je najznačajnija nagrada na konferenciji, a isti rad je izabran i za najbolji od strane učesnika konferencije na osnovu glasanja koje je organizovano u toku konferencije. VTŠ/Samsung Apps Tim je na konferenciji učestvovao sa još jednim radom, pod nazivom „MathForKids – edukativni softver za bada i Android OS“,  čiji su autori Dimitrije Paunović i Slavimir Stošović, a koji predstavlja aplikaciju koja korisniku omogućava da na zabavan način uči osnovne matematičke operacije.

„Osećam posebno zadovoljstvo što sam bio deo tima koji je radio na ovom projektu. Naročito mi je drago da smo osvojili prvo mesto u obe kategorije, jer nam to odaje priznanje i od strane recenzenata i od autora drugih radova, koji su nam ujedno bili i konkurencija na ovom takmičenju.“ – rekao je Hadži Mario Petrovič, član VTŠ/Samsung Apps tima i jedan od autora pobedničkog projekta.

Samsung VTŠ Apps laboratorija u Nišu je deo dugoročnog projekta kompanije Samsung i Visoke tehničke škole u Nišu, kako bi studenti pratili savremene trendove i uključivali se u praktične projekte, kako bi nakon školovanja bili samostalni da razvijaju različite aplikacije i lakše dođu do posla u struci. Zahvaljujući uspešnoj saradnji, studenti okupljeni u okviru VTŠ/Samsung Apps tima, imaju mogućnost da razvijaju aplikacije za mobilne telefone i smart televizore u Samsung Apps Laboratoriji. Studenti Visoke tehničke škole u Nišu se usavršavaju i razvijaju aplikacije na najnovijim Samsung smart telefonima i televizorima i za kratko vreme osvojili su mnogobrojne nagrade kao što su: prvo mesto na takmičenju bada challenge 2011. godine, drugo mesto na konferenciji studentskih projekata IEEESTEC 2011. godine, treće mesto na takmičenju VIP Izazov itd.

Pored ovih nagrada, ovi mladi ljudi i njihovi profesori zaslužni su i za razvijanje prvih, domaćih, srpskih aplikacija za Samsung Smart televizore i radiće na novim sadržajima i ubuduće.  Do sada je u laboratoriji nastalo više od 25 aplikacija za  telefone, veliki broj tema i 15 aplikacija za Samsung Smart televizore. Samsung VTŠ Apps Laboratorija u Nišu ima 12 radnih mesta i kompletno je opremljena uređajima za razvoj aplikacija, što uključuje radne table, projektor, Smart TV za testiranje TV aplikacija, mobilne telefone za testiranje mobilnih aplikacija itd. Zajednički plan kompanije Samsung Electronics i Visoke tehničke škole iz Niša je razvoj što većeg broja lokalnih aplikacija.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments