Home Vesti SAMSUNG PREDSTAVIO NOVU KATEGORIJU INTERAKTIVNIH SMART TV APLIKACIJA ZA DECU

SAMSUNG PREDSTAVIO NOVU KATEGORIJU INTERAKTIVNIH SMART TV APLIKACIJA ZA DECU

by Admin

Kompanija Samsung Electronics Ltd, danas je predstavila prve interaktivne aplikacije za Smart TV na svetu koje su dizajnirane specijalno za decu. Nove aplikacije omogućavaju deci da ostvare interakciju sa sadržajem na TV uređaju putem kontrole pokretom, virtuelnog ogledala i povezivanja mobilnih uređaja, nudeći impresivno iskustvo usmereno ka obrazovanju, razvoju i zabavi.

Šest novih aplikacija – ‘Igrati Nado Hutos’, ‘Teatar nalepnica’, ‘Čovek-medenjak’, ‘Tri mala praseta’, ‘Obdanište’ i ‘Najbolja pesma za decu’ – dostupne su korisnicima Samsung Smart TV uređaja širom sveta.  Samsung, takođe, planira da udvostruči broj Smart TV sadržaja namenjenih deci do kraja ove godine.

„Tokom proteklih nekoliko godina, kompanija Samsung se posvetila tome da ponudi potrošačima intuitivnije načine upravljanja televizorima i ostvarivanja interakcije sa njima“, izjavio je Kjung-šik Li, potpredsednik poslovne jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics. „Ove inovacije su učinile da Smart TV uređaji budu još pristupačniji za korišćenje, posebno kada je reč o maloj deci koja možda nisu navikla da koriste daljinski upravljač.“

Jedna od novih dečijih aplikacija poseduje i funkciju Pametna interakcija koja omogućava korisnicima da upravljaju TV uređajem glasom i pokretom. U aplikaciji ‘Igrati Nado Hutos’ deca mogu da ostvare interakciju sa likom po imenu Hutos pomeranjem ruku ispred ekrana TV uređaja. Deca mogu da golicaju ili maze Hutosa, ili da ga navedu da koristi različite predmete u okviru igrice. Ovaj lik reaguje na različite načine što zavisi od gestikulacije. Ova aplikacija takođe nudi video na naručivanje koji sadrži Hutosovu životnu priču, čime se ostvaruje snažnija emotivna veza sa tim likom.

S obzirom na sve veće povezivanje TV i mobilnih uređaja, tri Samsungove nove TV aplikacije – ‘Teatar nalepnica’ ‘Čovek-medenjak’ i ‘Tri mala praseta’ – nude dodatne funkcije kada se koriste sa pratećom mobilnom aplikacijom koju roditelji mogu da preuzmu putem servisa Samsung Apps ili Google Play. Na primer, sa aplikacijom ‘Teatar nalepnica’ deca mogu da vežbaju svoju kreativnost tako što će praviti sopstvene filmove. Korisnik može da izabere scenu, mesto i likove, a zatim da snimi dijalog pomoću mobilnog uređaja. Te priče mogu da sačuvaju i puštaju na TV uređaju u svako doba pomoću Samsungovog Smart Hub-a.

Samsungov servis za virtuelno ogledanje na raspolaganju je kod aplikacija ‘Obdanište’ i ‘Najbolja pesma za decu’, koje deci omogućavaju da zaista budu deo akcije. Koristeći kameru ugrađenu na Smart TV uređajima, virtuelno ogledalo dopušta korisnicima da posmatraju svoje pokrete u realnom vremenu. ‘Obdanište’ je aplikacija koja decu podučava vokabularu na zabavan način, pri čemu su za svaku reč predviđeni plesni pokreti. Dok lik iz aplikacije pleše na levom delu ekrana TV-a, deca mogu da posmatraju sopstvene plesne pokrete na desnoj strani. Slično tome, deca mogu da pevaju i plešu uz klasične dečije pesmice u okviru aplikacije ‘Najbolja pesma za decu’.

Samsung trenutno nudi oko 90 popularnih Smart TV aplikacija za decu, uključujući ‘Pororo’ i ‘Kanimals.’ Kompanija planira da ponudi još 90 dečijih aplikacija do kraja 2012. godine, uključujući i video sadržaje na naručivanje, kvizove, aplikacije za učenje jezika i priče za decu.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments