Home Vesti Nokia radi na Android telefonima?

Nokia radi na Android telefonima?

by Admin

Nokia je formirala jedno veoma zanimljivo partnerstvo sa Microsoft-om i, povodom toga, je napravila veoma dobre uređaje za Windows Phone platformu. Međutim, pošto sam već dobio sugestiju da mnogo pričam o Windows-u, neću o tome danas pričati. Naime, Nokia je postavila oglas za posao softverskog inženjera sa iskustvom u Linux-u na Linkedin mreži.

Kao opis posla navodi “start-up” okolinu, razvijanje “novih proizvoda” za “budućnost mobilne tehnologije”. Znate li šta ovo znači? Ako je ovo istina, onda to znači da bi Nokia mogla da se okrene Android platformi, mada taj oglas ne govori direkto o toj platformi. Iako je Linux u jezgru Androida, on se nalazi u još nekim operativnim sistemima, kao na primer Tizen OS. Međutim, malo je verovatno da će Nokia koristiti još neobrađenu platformu koja će je još u razvojnoj fazi, i to od Samsung-a i Intel-a. Postoji još opcija, kao povratak MeeGo platforme i korišćenje još nekih platformi baziranih na Linux-u, ali je sve to malo verovatno.

Sa svim pomenutim, Android je najbolja opcija i najlogičnija. Pošto je većina ljudi već upoznata sa Android platformom, Nokia neće imati problema sa prodajom njenih telefona. Međutim, da li će se moći izdvojiti od konkurencije?

Da li vam je primamljiva Android opcija na Nokia telefonima?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

3 Komentari
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
dekip

Ja i nisam tako siguran da će preći na Android. Ugovor koji su sklopili sa M$ verovatno ne dozvoljava tek tako prelazak na Android. Sa druge strane Nokia i dalje živi u prošlosti i misli da se može živeti od stare slave.

dekip

Žao mi je Nokie ali mislim da je krenula putem bez povratka.