Home Vesti Pravi kineski muzički telefon

Pravi kineski muzički telefon

by Admin

Kina i njeno tržište privlači veliku pažnju. Kompanije sa tog tržišta su se toliko poboljšale, da je, do skora nepoznat, Huawei jedna od najpoznatijih svetskih firmi. Međutim, danas ne govorimo o Huawei uređaju, već govorimo o BBK kompaniji, odnosno kreatoru Oppo brenda za zapadno tržište. BBK kompanija je objavila jedan veoma zanimljiv telefon nazvan Vivo X1.

Glavni cilj ovog telefona jeste muzika. Za one koji se više razumeju u Hi-Fi znalcima, ovaj uređaj poseduje Cirrus Logic CS4398 digitalno-analogni konverter i CS8442 sample-rate konverter. Ovakav tandem bi trebalo, barem u teoriji (ali čini mi se i u praksi) generisati vrhunski zvuk, koji se ne može meriti sa Beats audio sistemom. Osim toga, ova kompanija ubacuje MMX 71 iEarphone slušalice (20Hz-22kHz, 12Ω, 104dB) kao deo paketa teškog 400 dolara. Zato volim Kinu, sve je jeftino.

Šta ovaj telefon još poseduje? Poseduje dvojezgarni Cortex A9 procesor radnog takta 1,2GHz, IPS ekran veličine 4,7 inča i rezoluciju od 960 x 540 piksela, 1GB RAM memorije, 16GB interne memorije, zadnju kameru rezolucije 8 megapiksela i prednju kameru rezoluciju 1,3 megapiksela. Međutim, ono što možete primetiti čim uzmete u ruku ovaj telefon, jeste tankoća tog uređaja – tanak je samo 6,55mm. Baterija smeštena unutar kućišta ima kapacitet od 2,000mAh, što bi trebalo da izdrži jedan dan.

Ako mislite da su ove specifikacije dobre, nastavite ta čitate. BBK kompanija kaže da će izbaciti naslednika ovog telefona sa 1080p rezolucjim, ekranom bez okvira i sa kamerom od 13 megapiksela. Ajaoj, jedva čekam da vidim tog monstruma.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments