Home Vesti Nexus S i Motorola Xoom ne dobijaju 4.2 update

Nexus S i Motorola Xoom ne dobijaju 4.2 update

by Admin

Moralo se i to jednom desiti. Prvi Nexus telefon, nazvan Nexus S koji je napravila Samsung kompanija, više ne može hardverski podržati novi Android Jelly Bean 4.2. Za njega je završena priča sa Jelly Bean verzijom 4.1.2. Korisnici tog telefoan, kao i ja, su iznenađeni izborom i Google-a i Samsung-a da update-uju Nexus S na, sada stariju, Android Jelly Bean verziju, a neki jači i savremeniji uređaji neće dobiti taj update.

Google Nexus S je predstavljen 16. decembra 2010 godine sa Android Gingerbred OS-om. Ovaj uređaj ima jednojezagrni procesor jačine 1GHz i samo 512MB RAM memorije, ali je i pored toga mogao podržati svaki update, do poslednjeg.

Osim ovog telefona, ni prvi tablet sa Android Honeycomb-om, OS-om specifično napravljenim za tablete, nazvan Motorola XOOM neće biti među uređajima koji dobijaju najnoviji OS. Predstavljen 23. juna 2011 godine, preživeo je šet različitih update-a. Nažalost, kao i Nexus S model, Motorola XOOM ne može hardverski podržati novu verziju update-a.

Međutim, iako ne dobijaju novu 4.2 verziju, radiće na nešto starijoj Jelly Bean verziji, 4.1 Jelly Bean verziji. Što je bolje nego što će većina uređaja dobiti.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments