Home Vesti Prvi tablet sa ugrađenim projektorom dolazi iz Kine

Prvi tablet sa ugrađenim projektorom dolazi iz Kine

by Admin

Evo jednog zanimljivog uređaja koji dolazi iz Kine. 7-mo inčni tablet kineske kompanije, nazvan SmartQ U7, je specifčan po tome što je u njegov hardver ugrađen 35-lumen DLP projektor. Taj projektor projektuje multimedijalan sadržaj na zidu do maksimalnih 50 inča veličine, što znači da će ovaj tablet biti veoma poželjan kod korisnika. Osim tog projektora, tablet ima i veoma zanimljivu cenu. Naime, tablet sa internom memorijom od 8GB će koštati 320 dolara, a tablet sa internom memorijom od 16GB će koštati oko 400 dolara.

Zbog čega je ovaj tablet ovako jeftin? To je, uglavnom, zbog procesora, jer ovaj uređaj sa memorijom od 8GB radi pomoću TI OMAP 4430 procesora, istog onog koji se nalazi u Droid RAZR telefonu, a verzija s više memorije radi na TI OMAP 4460 procesoru, koji se koristi u Samsung Galaxy Nexus uređaju. Oba tableta dolaze sa preinstaliranom Android Jelly Bean OS-om.

Međutim, iako ovaj uređaj ima solidne speciifikacije, njegova glavna prednost je projektor. Morate znati da će zbog projektora tablet biti malo teži i deblji, ali isto tako morate znati da je projektor, koji je ugrađen u ovaj tablet, radi savršeno dobro, a uključivanje je veoma jednostavno – samo uključite jedan prekidač. Međutim, ima jedan mali problem. Baterija tog tableta, prilikom rada projektora, može izdržati oko 4 sati rada. Što je solidno za projektor tog kalibra, ali ne onoliko koliko biste želeli.

Jedini uređaj, pored ovoga, sa projektorom ugrađenim u svoj hardver je Samsung Galaxy Beam telefon sa projektorom od 15 lumena. Što govori da je projektor tableta, sa 35 lumena, više nego duplo bolji.

Ostale specifikacije:

  • Ekran: 7 inča, rezolucija 1,024 x 600 piksela
  • Projektor: 35 lumena, DLP projektor, rezolucija 854 x 480 piksela
  • RAM memorija: 1GB
  • Ostala memorija: proširivo sa microSD karticom do 32GB
  • Verzija Android OS-a: 4.1 Jelly Bean
  • Konkecije: HDMI output, WiFi 802.11, Bluetooth 4.0
  • Kamere: prednja 2 megapiksela, zadnja 2 megapiksela
  • Baterija: 4,800 mAh
  • Dimenzije: 200,3 x 116,2 x 11,0 ~ 14,4mm, 360 grama

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments