Home Vesti Sharp priprema telefon sa enormnom rezolucijom

Sharp priprema telefon sa enormnom rezolucijom

by Admin

Ne znam zbog čega je nastao ovaj trend, ali sad su sve kompanije počele da predstavljaju telefone sa ekranom veoma visoke rezolucije. Nakon HTC Butterfly J telefona, sad je i Sharp predstavio model, nazvan Aquis Phone SH930W, sa 1080p rezolucijom. Po glasinama, ovaj model će se prvo predstaviti u Rusiji.

Nije mi jasno zbog čega tolika rezolucija na mobilnom uređaju. Pa, zaboga, imam monitor od 19 inča sa manjom rezolucijom (1,440 x 900) , i sve se normalno vidi. Ne kažem da je slika savršena (ne bi bila loša veća rezolucija), ali je normalna. Apple je u svoje iOS uređaje (iPhone 4, 4S, 5, iPod Touch 4, 5) ubacio Retina displej koji ima gustinu piksela od 326ppi. A novi ekrani, koje trenutno proizvode Sharp i HTC, imaće gustinu piksela više od 450ppi.

Moram vam spomenuti da ljudsko oko, sa rastojanja od oko 30cm, ne može videti pojedinačne piksele, ako je gustina veća od 300ppi. Tako da mi je nerazumno zbog čega takvi ekrani i tolika rezolucija. Pa ne gledaju ljudi sa lupom svoje telefone, pa da im smetaju pojedinačni pikseli. A da ne pričam kolika snaga baterije mora biti da bi pokrenula, ali i održavala ovakav uređaj u životu tokom dana.

Međutim, osim ove karakteristike, Sharp Aquis Phone će krasiti i dvojezgarni Snapdragon S4 procesor, koji je slabiji od četvorojezgarnog procesora HTC Butterfly J telefona.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments