Home Vesti Microsoft trenutno testira svoju verziju Windows telefona

Microsoft trenutno testira svoju verziju Windows telefona

by Admin

Microsoft se retko okreće hardveru, ali zbog novog Windows Phone 8 OS-a se javio entuzijazam za hardverom. Surface tableti su, po informacijama dobijenim na dan lansiranja, stvarno bili hit i više nije pitanje da li će Microsoft napraviti svoju verziju telefona, pitanje je samo kada. Ovu informaciju je potvrio i Wall Street Jurnal.

Interne informacije iz te kompanije potvrđuju da Microsoft trenutno testira ovaj uređaj i da ga pokreće nova verzija Windows Phone OS-a. Uređaj su napravili dobavljači iz Azije i govori se da će imati ekran veličine između 4 i 5 inča.

Ono što je zanimljivo jeste kako će reagovati partneri ove kompanije koji su se već bunili zbog Surface tableta ove kompanije. A sam Microsoft je javio da neće praviti svoj telefon i da je tu obavezu prepustio svojim partnerima – Nokia, HTC, Samsung, Huawei i ostalima. Međutim, Steve Ballmer je izjavio da su zainteresovani za svaranje novih hardverskih proizvoda. To ne mora značiti da je u planu Microsoft telefon, ali je to najverovatnija opcija.

Ali zašto bi Microsoft uopšte pravio svoj telefon? Trend pravljenja hardvera i softvera je započeo Apple, Google je to pokušao i doživeo planetarni uspeh sa Nexus linijom. Logično je da i Microsoft to uradi, ali još nije trenutak za tako nešto. Oni znaju da, ako bi predstavili svoj telefon, rizikovali bi raskidanje, inače veoma unosnih, partnerstava.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments