Home Vesti NVIDIA predstavlja prvi “cloud” bazirani GPU koji pruža grafičke perfomanse radnih stanica svakom uređaju

NVIDIA predstavlja prvi “cloud” bazirani GPU koji pruža grafičke perfomanse radnih stanica svakom uređaju

by Admin

Inženjeri  i profesionalci koji se bave dizajnom će moći da rade bilo gde i na praktično bilo kom uređaju dok u isto vreme imaju pristup računarskoj i grafičkoj snazi radne stanice koju karakteriše zaseban GPU uz pomoć danas predstavljenog, “klaud” baziranog NVIDIA® VGX™ K2 GPU-a.

Dizajniran na temeljima NVIDIA Kepler™ arhitekture koja predstavlja najbržou i najefikasniju GPU arhitekturu, VGX K2 dodaje neprikosnovene mogućnosti radnih stanica NVIDIA VGX platformi koja je predstavljena ranije ove godine.

NVIDIA VGX platforma koristi GPU kako bi omogućila kompanijama da efikasno isporuče virtuelizovane perfomanse i mogućnosti radne stanice, uključujući bogato multimedijalno iskustvo i 3D grafiku, korisnicima na telefonima, tabletima ili računarima. Sama VGX K2 ploča, koja uključuje dva GPU-a workstation klase omogućava kompanijama da uvećaju gustinu korisnika bez žrtvovanja perfomansi ili kompatibilnosti aplikacija.

Druge ključne prednosti NVIDIA VGX K2 karte uključuju:

  • Brža interaktivnost: Sa 4 GB grafičke memorije po GPU jezgru VGX K2 osigurava lako korišćenje grafički intenzivnih aplikacija za dizajn i kreiranje sadržaja.
  • Udaljeno korišćenje sa brzim odzivom: Patentirana (patent na čekanju) tehnologija za pristup na daljinu svodi brzinu odziva na minimum.
  • Efikasnost na nivou centara za obradu podataka: Koristeći SMX, revolucionarni multiprocesor za “strimovanje” VGX K2 nudi nenadmašive perfomanse po vatu centrima za obradu podataka.

“VGX platforma je razvijena kako bi pružila bogatu, ineraktivnu grafiku svim korisnicima virtuelnih desktopa u kompaniji”, izjavio je Jeff Brown, generalni menadžer grupe za profesionalna rešenja u kompaniji NVIDIA. “uz VGX K2 u centru za obradu podataka dizajneri i inženjeri koji kreiraju najbitniju intelektualnu svojinu za svoje kompanije sada mogu pristupiti svom radu sa bilo kog uređaja i uživati u perfomansama na nivou radne stanice”.

NVIDIA i Citrix poroširuju prisustvo udaljenih desktopa u klasi radne stanice

Citrix XenDesktop sa HDX 3Dpro koristi NVIDIA VGX tehnologiju kako bi isporučio brže i interaktivnije korisničko iskustvo. U kombinaciji sa Citrix XenDesktop-om i Citrix XenApp NVIDIA VGX K2 kartica nudi korisnicima potpunu kompatibilnost i perfomanse kada su u pitanju njihove grafičke i GPU zahtevne aplikacije. Uz to, ekosistem Citrix Ready partnera koji koriste HDX 3D će imati mogućnost da koristi VGX K2 kako bi osigurali perfomanse na nivou radnih stanica.

“U našoj sve više globalnoj i mobilnoj ekonomiji kompanije obraćaju pažnju sve više i više na desktop virtuelizaciju kao bitno rešenje, mi radimo jako blisko sa kompanijom NVIDIA kako bi pružili najnaprednije virtuelizovano korisničko iskustvo na tržištu”, izjavio je Krishna Subramanian, potpredsednik marketinga i saradnje sa partnerima u kompaniji Citrix. “XenDesktop sa NVIDIA VGX akceleracijom ima za cilj da pruži perfomanse na nivou radnih stanica najzahtevnijim korisnicima u kompanijama dok u isto vreme povećava gustinu korisnika u njihovim centrima za obradu podataka”.

Cisco podržava NVIDIA VGX

“GPU virtuelizaciona tehnologija kompanije NVIDIA nadograđuje i ubrzava viziju kompanije Cisco koja podrazumeva pružanje virtuelnih površina i bogatog multimedijalnog iskustva kroz “klaud”, a takođe pomaže kompanijama da primene jednostavna, nadogradiva i jako sigurna virtuelizaciona rešenja”, izjavio je Satinder Sethi, potpredsednik u kompaniji Cisco, tehnološkog partnera kompanije NVIDIA.

Dostupnost

NVIDIA VGX K2 platforma za virtuelne radne stanice će biti dostupna od vodećih OEM kompanija za servere početkom 2013. godine. Više informacija na www.nvidia.com/vgx.

Saznajte više o NVIDIA Quadro i VGX rešenjima na YouTube kanalu i pratite na na Twitter-u na adresi @NVIDIAQuadro.

Izvor: SmartPoint,

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments