Home Vesti HTC je podneo finansijski izveštaj – ne miriše na dobro

HTC je podneo finansijski izveštaj – ne miriše na dobro

by Admin

HTC je u sve većoj dubiozi. Po finansijskim izveštajima koje su predstavili danas, njihov kvartalni dohodak je opao na 2,4 milijarde dolara, dok je neto prihod samo 133 miliona dolara. Ove cifre, iako velike za mene i za vas, koji čitate ovo, govore da je neto profit opao za 79% u odnosu na prošlu godinu, odnosno prošle godine u trećem kvartalu su imali 247 miliona dolara čiste zarade.

Osim neto prihoda koji je opao, opao je i dohodak sa 4,54 milijarde dolara iz tećeg kvartala 2011. godine na 3,1 milijardu dolara iz drugog kvartala ove godine, a nakon toga na 2,4 milijarde dolara u trećem kvartalu. Međutim, tajvanska kompanija je i očekivala takav rezultat. Doduše prognoze dohotka su bile od 2,3 do 2,7 milijarde dolara, tako da su u granicama njihovog plana, ali je poražavajuće to što su bliže donjoj granici nego gornjoj.

Njihov najveći problem jeste jaka konkurencija u vidu Samsung-a i Apple-a, koji im zadaju najviše glavobolja. Međutim HTC ima keca u rukavu – HTC 8X i HTC 8S Windows Phone 8 uređaji. Svi proizvođači, koji su sklopili ugovor sa Microsoft-om, se nadaju da će iz toga izvući maksimum, u čemu prednjači Nokia. Ali, ukoliko HTC ne uspe da prodre na tržište sa WP 8 uređajima, tu su uvek sve popularniji Android uređaji i, trenutno najbolji, HTC One X+ telefon.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments