Učešće Android Ice Cream Sandwich OS-a raste

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Trebalo je dosta dugo, ali konačno se i ta situacija sređuje. Iako je prvih nekoliko meseci preuzimanje, tada novog, Android Ice Cream Sandwich-a krenulo sporo, sada je to preuzimanje u punom zaletu. A najzaslužniji za to jesu novi telefoni koji dolaze preinstalirani sa tim operativnim sistemom.

Broj aktiviranih uređaja sa ovim OS-om raste svakog meseca, već duže vreme, za oko 4% i sad se nalazi na 23,7% od svih Android uređaja, dok se prošlog meseca Android Ice Cream Sandwich nalazio na 20,8%. Međutim, osim tih novih uređaja, dosta popularnih uređaja počinju da dobijaju ovaj update (Galaxy SII, Galaxy Tab 8,9, Sony Xperia S, P, U itd).

Pored ICS-a postoji i Jelly Bean OS, koji je trenutno zastupljen na oko 1,8% od svih Android uređaja, ali će se i to polako menjati. Uvek se krajem godine pojavi najviše novih uređaja na tržište, a verovatno će većina tih uređaja imati Jelly Bean OS. Ali ako ne, onda će u najgorem slučaju raditi na Android Ice Cream Sandwich OS-u-

Međutim, i pored ovih brojki, Gingerbread se i dalje nalazi na najvećem broju uređaja, tj na 55,8% uređaja. Ovo se dešava zbog odlaganja tog novog OS-a od strane velikih kompanija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×