Barnes & Noble otkriva Nook HD i Nook HD+ tablete

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Barnes & Noble najavljuju dva lagana tablet uređaja visoke rezolucije, i to baš pred zimske praznike. Nook HD model se opisuje kao “najlakši 7-inčni HD tablet visoke rezolucije na svetu”, što je veoma hrabro, ali Barnes & Noble tvrde da sve mogu da dokažu specifikacijama ovog uređaja. Ovaj 7-inčni tablet težak je svega 0,3 kilograma, a pritom je 243 piksela upakovano po inču ekrana. Poređenja radi, to je nešto malo manje od treće generacije iPad – a sa 264 ppi i gotovo polovina težine Apple – ovog tableta.

Sa 1,3GHz dual-core procesorom, 8GB ili 16GB interne memorije (proširive sa dodatnih 64GB putem microSD kartice) i 1GB RAM – a, ne bi trebalo da postoje bilo kakvi problemi sa podrškom za ekran sa ovoliko piksela. Baterija obećava 10,5 sati neprekidnog rada ili 9 sati gledanja video zapisa, čime se stavlja u ravnopravan položaj u odnosu na novu iPad – ovu bateriju. Nook HD model može se naći po početnoj ceni od 200 dolara.

Nook HD+ model donosi dodatna dva inča u odnosu na model Nook HD. Ovaj 9-inčni tablet dolazi sa Full HD displejem rezolucije 1920 x 1280 piksela i 256 ppi, čime predstavlja odličan uređaj za 1080p sadržaje. Plus (“+”) u nazivu odnosi se na unapređeni dual-core procesor klokovan na 1,5GHz. HD+ model dolaziće sa 16GB ili 32GB interne memorije i u dve boje – siva i bela. Težina Nook HD+ modela je 0,5 kilograma, a početna cena je oko 270 dolara.

Gost autor: Miloš Petrović, IT Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×