ZTE Blade III će uskoro biti dostupan u Evropi

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Već smo čuli dosta informacija (uglavnom glasina) o novom ZTE Blade III telefonu, ali sada smo čuli i oficijalne informacije jer je ZTE konačno predstavio ovaj telefon. Novi budžetski telefon radi na Android Ice Cream Sandwich platformi.

Što se tiče daljih specifikacije, on ima ekran veličine 4 inča sa rezolucijom od 480 x 800 piksela i sa 262k boja, jednojezgarni Qualcomm procesor ograničen na 1GHz i 512MB RAM memorije. Kad uzmete ovaj telefon u ruke, videćete da ima 4 kapacitivna dugmeta kao što imaju Gingerbread uređaji. Zbog čega se ZTE na to odlučio, ne znam, ali dobro. Interna memorija je dovoljna i pruža 4GB prostora na koje možete skladištiti multimedijalni sadržaj.

Ukoliko vam ovo nije dovoljno, možete memoriju dalje proširiti sa microSD memorijskom karticom do najviše 32GB. Postoji samo jedna kamera (zadnja) sa autofokusom i ona ima rezoluciju od 5 megapiksela.

ZTE Blade III će prvo biti dostupan u Švedskoj i Finskoj za cenu od oko 230 dolara, a nakon toga u Evropi i u svetu.

 

3 thoughts on “ZTE Blade III će uskoro biti dostupan u Evropi

 1. dcvetkovic

  da li je mnogo velika razlika izmedju single core i dual core procesora,i koje su mane singlecora za ovaj telefon ili uopste? hvala 🙂

  Reply
  • SovaDmen Post author

   Iskreno rečeno, jeste. Mada, opet, zavisi od proizvođača tog procesora. Qualcomm procesori su jedni od najboljih i njihovi jednojezgarni su bolji od, npr, Rockchip dvojezgarnih.

   A razlika između procesora sa jednim i dva jezgra je sledeća: svaka operacija, koja se izvršava na telefonu, se brže, lakše i fluidnije izvršava kod dvojezgarnih procesora. Evo, najprostije rečeno, da li je lakše da dižeš 10 kilograma sa jednom rukom ili sa dve ruke? Otprilike, to je ideja iza ovih procesora.

   Mane telefona sa jednojezgarnim procesorom su generalna usporenost. Npr prilikom otvaranja najprostije igre – Angry Birds. Na dvojezgarnom telefonu on otvori tu igru za oko 5 sekundi, dok na jednojezgarnom, ponekad, moraš čekati i 30 sekundi. Jeste da 30 sekundi nije mnogo, ali opet smara kad moraš čekati dok se otvori neki program.

   Nadam se da sam ti sve objasnio :).

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×