Motorola objavila RAZR i, prvi telefon koji radi na Intel Atom proceosorima

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

I ovo se moralo jednom desiti. Motorola je predstavila novi Android mobilni telefon. Ali on nije kao svaki drugi, već je to prvi Android telefon sa Ice Cream Sandwich OS-om koji radi na Intel Atom procesorima.

Zove se Motorola RAZR i, ima Super AMOLED Advance ekran od ivice do ivice telefona veličine 4,3 inča. Kao i svi drugi Motorola RAZR telefoni, i ovaj ima oklop od kevlara koji je dosta čvrst (dobro, ne da zaustavi metak, ali je otporan na jače udarce), procesor koji je klokovan na 2GHz (i to se moralo jednom desiti) veličine 32 nanometra. Intel kaže da je godinama razvijao procesor za mobilne uređaje koji bi podržavali HyperThreading tehnologiju i bolje performanse prilikom korišćenja Java i HTML-a.

Ima bateriju kapaciteta 2,000 mAh, kameru od 8 megapiksela i dosta softverskih poboljšanja prilikom rada na njoj (kao što je slikanje 10 slika u sekundi preko burst moda ili aktivacija kamere za sekundu). Motorola kaže da je ova kamera brža prilikom slikanja slika nego DSLR kamere.

Načini konekcije ne manjkaju, jer ovaj telefon podržava i NFC i Android Beam. Jeste da RAZR i radi na starijoj verziji Android platforme zvanoj Ice Cream Sandwich, ali će Jelly Bean sigurno veoma uskoro stići. A taj proces će sigurno biti ubrzan jer je sada Motorola pod vlasništvom Google komapnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×