Home Vesti Apple obnovio nekoliko članova iPod linije

Apple obnovio nekoliko članova iPod linije

by Admin

Apple je nastavio sa svojom konferencijom i predstavio još nekoliko novih proizvoda, obnovljene članove iPod linijie – 7-ma generacija iPod nano i 5 generacija iPod Touch uređaja.

iPod nano je tanak 5,4mm, što je za 38% tanji nego prošla generacija iPod nano uređaja. Ekran ima veći ekran i sad iznosi 2,5 inča sa multi – touch tehnologijom. FM radio će biti sastavni deo novog iPod-a. Biće dostupan u nekoliko boja – sivoj, crnoj, ljubičastoj, zelenoj, plavoj, žutoj i crvenoj.

iPod Touch uređaj je isto dobio totalno novi redizajn i nove opcije. Ekran je iste veličine kao i kod iPhone-a 5 i ima istu rezoluciju (Retina displej). Tanji je od prethodnika (što je neverovatno) i sad iznosi 6,1mm. Dizajn novog iPod Touch uređaja je mnogo lepši od dizajna iPod Touch-a 4G, jer pozadina više nije od sjajnog aluminijuma (koja se lako grebe), već je od brušenog aluminijuma. A5 procesor, koji se sada nalazi u novom uređaju, daje 7x bolje performanse nego A4 procesor koji se nalazio u iPod 4G uređaju.

 

Baterija je veoma dobra (kao i u prethodnom modelu) i zbog toga možete slušati muziku 40 sati i gledati 8 sati video snimaka. Ali hardver koji je dobio najveći update je kamera. Sada kamera ima rezoluciju od 5 megapiksela sa blicem i mogućnost snimanja videa u 1080p rezoluciji. Kamera ima istu tehnologiju kao i kamera na novom iPhone 5 telefonu, tako da bi slike trebalo da budu veoma dobre. Prednja kamera sada ima HD 720p sposobnost snimanja, ali nije objavljena tačna rezolucija kamere. Ono što je još zanimljivije, novi iPod Touch će imati i Siri asistenta (kao iPhone 4S i 5). Isto tako, iPod Touch uređaji dolaze i u različitim bojama – sivoj, crnoj, plavoj, žutoj i crvenoj.

 

 

 

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments