Nokia Lumia 920 predstavljen na Nokia World konferenciji

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

I Nokia event je konačno počeo. Izašli su razni govornici Nokie i Microsofta i predstavili su novi Lumia 920 telefon. Ne znam za vas, ali sam ja iskreno jedva čekao da vidim novi telefon Nokia kompanije. A specifikacije koje su predstavilu su veoma dobre.

Nokia Lumia 920 telefon ima LCD PureMotion HD+ displej veličine 4,5 inča i rezolucije 1,280 x 768 piksela, dvojezgarni Snapdragon S4 procesor klokovan na 1,5GHz, bateriju kapaciteta 2,000mAh, NFC, bežično punjenje, PureView tehnologija i Carl Zeiss optika. Šta više možete očekivati? Eh da, tu je i 1GB RAM memorije, slot za microSD karticu, 32GB interne memorije i 7GB dodatnog prostora na SkyDrive cloud servisu. Stvarno je Nokia prevazišla samu sebe :).

Međutim, ima jedna caka. PureView kamera na Lumia 920 telefonu nije ona ista kao i na Nokia 808 telefonu. Nema 41 megapiksel, već 8 megapiksela. Ali, bez obzira što ova kamera nema 41 megapiksel, ona je mnogo bolja od kamera drugih proizvođača. PureView tehnologija se i dalje nalazi u ovom telefonu, odnosno postoji preklapanje piksela, bolja optika, stabilizacija slike i bolje performanse u okolnostima sa manje svetlosti, sa čime se ne može ni jedna kamera pohvaliti.

O softveru i hardveru više kad se završi Nokia konferencija. A do tada, ovo su slike sa konferencije.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×