Home Vesti Iako se svi koncentrišu na tablete, Lenovo nije zaboravio na PC računare

Iako se svi koncentrišu na tablete, Lenovo nije zaboravio na PC računare

by Admin

Lenovo se pošteno naradio pre IFA sajma, jer je osim tri nova tableta pod nazivom IdeaTab i jednog Vodafone tableta , predstavio i tri nova notebook-a iz IdeaPad S serije i nekoliko novih AIO računara, dok je najbolji model AIO računara (A720) prikazan još na CES-u i dostupan za kupovinu. Tri nova notebook-a se razlikuju po veličini ekrana i po specifikacijama, mada su sva tri notebook-a nadogradiva.

Lenovo IdeaPad U510 ultrabook ima ekran veličine 15 inča i radi na Windows 8 platformi. Težak je 2,2kg i tanak samo 2cm. Jeste nešto deblji od ostalih ultrabook-ova, ali ovaj model vam nudi i DVD, ili opciono Blu ray, player. Rezolucija ovog ultrabook-a je 1,366 x 768 piksela, što je isto kao i na U310 laptopovima. Procesor se može birati i najjači CPU koji možete ubaciti u ovaj tanki laptop je Intel-ov Core i7. Što se tiče RAM i interne memorije, RAM memorija se može proširivati do 8GB, a interna memorija može ići do 1TB i sa opcionim SSD memorijom do 32GB. Mogućnost konekcija je veliki jer dobijate USB 2.0 i USB 3.0 port, VGA i HDMI, a postoji mesto i za SD karticu pune veličine. U510 ultrabook će vas olakšati za oko 650-700 evra za osnovnu konfiguraciju. Što nije puno za potpuno funkcionalni ultrabook.

 

Osim ultrabook-ova, Lenovo je predstavio i AIO IdeaCentre računare, od kojih su najbolji A520 i B545. Sa ekranom od 23 inča, A520 podržava i multitouch input do 10 prstiju i 1080p IPS LED ekran koji ima široke opcije prilikom podešavanja. Ima procesor najnovije generacije Intel Core i7 i Intel HD Graphics 4000 GPU. U ovom AIO računaru se nalazi i 8GB RAM memorije i 1TB interne memorije. Doći će i sa igrama i aplikacijama koji su optimizovani za dodir, tako da će biti dosta zanimljivo raditi na ovom računaru. Isto tako dolazi i sa Blu ray optikom, Dolby Home Theater poboljšanjem slike, kao i sa Dolby zvučnicima za veće uživanje prilikom gledanja filmova ili slušanja muzike. Međutim, cena je ono što je najbolje kod ovog računara. On će koštati oko 1,000 dolara i za performanse koje ovaj AIO pruža, kupci ovog računara će dobijati odličnu konfiguraciju.

 

B545 ima ekran iste veličine kao i A520, samo što je on optimizovan za 3D tehnologiju. Full HD ekran podržava i 3D snimke, dok u pakovanju dolazi i par 3D naočara. Kao i A520, ekran ovo računara podržava input do 10 prstiju. AIO računari iz B serije koriste jače procesore i komponente koji su predviđeni za desktopove sa centralnom jedinicom (tower desktop). I oni se mogu, kao i svi Lenovo računari, podešavati po volji, jer se mogu ubacivati komponente po volji kupca. Ovaj računar možete dobiti ili sa Intel Core i7 procesorom ili sa AMD četvorojezgarnim procesorom sa NVIDIA GeForce 615 grafikom (koja je jedna od najboljih). Pomoću nje, ovaj računar može pokrenuti najnovije igre na high podešavanjima. Rekao sam da A520 košta 1,000 dolara, ali računari iz B serije koštaju ne više od 700 dolara, uprkos sličnim karakteristikama i specifikacijam. I zbog toga će biti, barem ja mislim tako, popularniji među kupcima.

 

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments