Samsung Galaxy Note II konačno je oficijalno predstavljen

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Na IFA sajmu 2011. godine, Samsung je predstavio telefon koji je napravio novu kategoriju uređaja i na taj način su ponudili korisnicima uređaj sa ekranom od 5,3 inča (za one kojima su telefoni mali, a tableti veliki). Taj uređaj se zove Galaxy Note i on je napravio novu „fablet“ kategoriju, hibrid telefona i tableta. Dosta kompanija je krenulo da izbacuje uređaj koji bi parirao ovom monstruoznom telefonu ili minijaturnom tabletu, zavisi kako gledate. Taj uređaj je danas dobio naslednika koji se zove Galaxy Note II koji je sada tanji i lakši.

Novi Galaxy Note II je dobio nešto veći ekran nego njegov prethodnik i sada veličina ekrana iznosi 5,5 inča. Osim povećanja veličine, drugo se nije puno promenilo (barem što se ekrana tiče). I dalje je tu rezolucija od 1280 x 720 piksela i ekran koji je i dalje Super AMOLED, ali je veličina piksela i subpiksela bolje uređena nego na Galaxy Note uređaju. Ovog monstruma pokreće četvorojezgarni Exynos procesor ograničen na 1,6GHz i dolazi sa novim Android ukusom – 4.1 Jelly Bean.

Po dizajnu, Galaxy Note II podseća na Galaxy SIII i koristi iste materijale. Koristi istu kameru od 8 megapiksela, a interfejs je kao preslikan sa Samsung-ovog flagship telefona. Međutim, ovaj Note, kao i prethodni, ima podršku za S Pen stajlus i korišćenje ovog S Pen-a je nešto bolje nego korišćenje stajlusa u originalnom Note uređaju. Osim što liči na Galaxy SIII, isto ima tri modela koja se razlikuju po internoj memoriji – model sa 16GB, 32GB i 64GB interne memorije. Jedino poboljšanje u odnosu na Galaxy SIII jeste taj što Note II ima 2GB RAM memorije. Baterija je isto jedan od boljih karakteristika Galaxy Note II uređaja, jer je kapacitet baterije 3,100mAh.

Postoji nekoliko novih softverskih karakteristika koje Galaxy Note II poseduje. Prva nova karatkeristika je Air View, koja dozvoljava da radite na Galaxy Note II uređaju sa S Pen stajlusom, a da ne dodirujete ekran. Međutim, rastojanje između stajlusa i ekrana ne sme biti veće od 10mm, ali dobro. Barem je tu. Druga karakteristika je Screen Recorder, koja vam dozvoljava da snimite rad na Galaxy Note II uređaju i da to delite (sherujete, ako vam je lakše). I ima jedna stara/nova karakteristika. Na Note II uređaju postoji ista funkcija kao i na Galaxy SIII telefonu, odnosno Pop-up Play, ali je ona dobila update – veličina videa se može podešavati.

Osim 3G verzije, biće u ponudi i LTE verzija, ali nisu rekli ni kada ni gde. Sve što se zna o ovom masivnom telefonu jeste to da će biti dostupan u četvrtom kvartalu.

Da li biste uzeli ovo čudo od telefona/tableta?

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×