LG Optimus G konačno zvanično predstavljen

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

LG je, posle nekoliko dana glasina i slika, odlučio da predstavi novi Optimus G telefon, tako da smo sad dobili celokupnu, zvaničnu, specifikaciju ovog telefona. Kada stigne u Koreju sledećeg meseca, biće prvi telefon sa LTE konekcijom i četvorojezgarnim procesorom u toj zemlji, zahvaljujući Snapdragon S4 Pro procesoru klokovanim na 1,5GHz. Displej novog LG telefona ima novu vrstu tehnologije, jer koristi in-cell touch tehnologiju koja omogućava tanje prednje panele i manji okvir oko IPS LCD ekrana. Rezolucija novog ekrana je True HD (1280 x 768) piksela i LG tvrdi da kada se telefon ugasi, ne vidi se razlika između okvira (koji je tanak 3mm) i samog ekrana. Ostale su specifikacije već poznate iz glasina, odnosno da će imati 2GB RAM memorije, kameru od 13 megapiksela pozadi i 1,3 megapiksela napred, bateriju od 2,100mAh. I to sve staje u telefon koji je tanak samo 8 mm.

Jedina loša vest do sada? Kada izađe u Koreji sledećeg meseca, izaći će sa Android 4.0 Ice Cream Sandwich OS-om, ne sa Jelly Bean OS-om. Softver će biti isti kao i na drugim njihovim high end telefonima, kao što je npr Optimus Vu telefon. Imaće nekoliko dobrih karakteristika, kao što je live zoom, Dual Screen Dual Play za preslikavanje ekrana na eksterni displej (monitor ili HDTV). In-cell touch displej je dosta poboljšana vrsta displeja, jer smanjuje prostor između panela i stakla i na taj način smanjuje debljinu ekrana i samog telefona.

Da, zaboravio sam reći da Optimus G poseduje i Adreno 320 GOU, Bluetooth 4.0, NFC i nešto što je jedinstveno – slikanje pomću glasa. Kada kažete „Cheese“ kamera će uslikati ono što ste hteli. To je veoma zanimljiva karakteristika i mislim da će se korisnici ovog telefona sa tim najviše igrati :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×