RIM CEO kaže: “Sve je u redu, nećemo propasti”

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

RIM, kanadski proizvođač BlackBerry telefona, je u mnogo velikim problemima. Pre dve godine, ovaj prozviđač je bio na vrhu po prodaji mobilnih uređaja, zajedno sa Nokia-om. Ali od tada, učešće obe kompanije na tržištu konstantno pada. Nokia konstatno traži neki način kako da se vrati na vrh, i verujem da će sa Windows Phone Apollo platformom uspeti, ali RIM koristi totalno drugu taktiku, koja je po meni suluda.

RIM CEO Thorsten Heins je rekao za CBC radio da RIM nema problema (!?) i da će ta kompanija raditi to što je do sada radila. I na pitanje kada će BlackBerry OS 10, koji ima dosta dobrih funkcija, biti dostupan BlackBerry korisnicima, on je odgovorio da se sa tim OS-om ne žuri i da neće doći pre 2013. godine. Ipak, on je priznao da je RIM pred izazovom (blago rečeno), ali da će otpuštanjem preko 5,000 radnika sve biti u redu. I rekao je da je RIM u sred neke tranzicije. Jaka mu tranzicija, kad je učešće na tržištu palo na 11,4 procenta.

Ili ovaj CEO ima velikog keca u rukavu, ili je ovo način kako bi povećao cenu akcija RIM kompanije, jer ovo što sad izjavljuje je totalno suludo. RIM-u treba jedan veliki preokret da bi mogao nešto napraviti. A dok se to ne desi, udeo na tržištu će samo padati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×