Home Vesti Lenovo predstavio U310 i U410

Lenovo predstavio U310 i U410

by Admin

Danas sam bio na prikazivanju dva Lenovo ultrabook-a, Lenovo U310 i Lenovo U410, koji će doći uskoro kod nas na tržište. Ova kompanija je po ugovoru sa Intel-om napravila hardver za svoj novi ultrabook (isto tako je ovaj računar dobio status ultrabook-a), dok je Intel opremio ove računare sa svojim procesorima treće generacije, takozvanim Intel Core procesorima. Oba uređaja dolaze sa svom pratećom opremom koju Intel nudi, a o kojoj možete više saznati ovde. Isto tako, oba ultrabook-a imaju i Enhanced Experience 3, što vam daje brži boot za oko 40% nego drugi Windows 7 računari, bilo ultrabook-ovi, laptopovi ili desktopovi.

Specifikacije za oba ultrabook-a su veoma dobre. Lenovo U310 računar ima najnovije procesore treće generacije, tj Core i3, i5 i i7 procesore, dok brzina ovog računara verovatno zavisi od toga koji je procesor unutra (nije specifirano, ali sam video da je brzina kod Core i3 procesora 1,4GHz). Ima integrisanu Intel GMA HD 3000 grafiku. Što se tiče dimenzija, ovaj računar je u svakom smislu ultrabook. Ima ekran od 13,3 inča, kao i rezoluciju od 1366 x 768 piksela, dok težina varira od 1,7 do 1,8 kg (verovatno od izbora baterije) i tanak je samo 18 mm. Što se tiče baterije, ona traje oko 7 sati bez problema i uz ovaj računar dobijate 4GB DDR3 RAM memorije, kao i 32GB SSD memorije (opciono) i izbor između 320GB i 500GB interne memorije (HDD).  Portova na ovom uređaju nema puno, ali dovoljno za jedan ultrabook – 1xUSB 2.0 i 2xUSB 3.0 porta, ulaz za slušalice, HDMI, čitač kartica (SD, MMC) i Lan port.

Lenovo U410 je naprednija verzija prošlog modela po mnogo čemu. Procesori su isto Intel-ovi, kao i u prethodnom modelu, ali grafika je drugačija i bolja. Ovaj model ima NVIDIA GeForce 610 sa 1GB memorije GPU, što je veoma dobro za jedan ultrabook. Broj RAM memorije je dupliran, tj u ovom računaru iznosi 8GB DDR3 RAM memorije, a što se tiče interne memorije i ona je dobila upgrade – možete birati između HDD-a od 500GB i HDD-a od 1TB, dok opciono možete dodati SSD od 32GB. Dimenzije su slične, ali je zbog boljeg hardvera ovaj model nešto deblji, odnosno „debeo“ je 21mm. Broj portova je malo veći, tj kod ovog modela dobijate jedan više USB 2.0 port. Ekran ima istu rezoluciju, ali je povećan na 14 inča, dok mu je baterija nešto bolja i traje oko 9 sati pri jednom punjenju.

Cena najjeftinijeg modela bi trebalo da bude oko 72,000 dinara.

[nggallery id=29]

 

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments