Home Vesti Lava Xolo X900

Lava Xolo X900

by Admin

Intel je nadaleko poznat po svojim čipovima i procesorima. Sigurno znate njihove nove procesore kao što su core i3, i5, i i7. Pisao sam i o njihovom novom Ivy Bridge procesoru koji Intel pravi za ultrabook, laptop i all-in-one desktop računare. Ali ovo je sad totalno nova liga i jedna vrsta testa za Intel. Objavljen je prvi smartfon sa Intel-ovim procesorom unutra.

Taj telefon, nazvan Xolo X900, je predstavljen jutros i prvi je telefon kojeg pokreće Intel-ov procesor. Taj procesor je Atom procesor sa brzinom od 1,6 GHz (da, nije greška) i sa Hyper Threading tehnologijom. GPU (grafički procesor) je ograničen na 400 MHz i nudi 1080p HD puštanje filmova.

Kamera na ovom telefonu je veoma dobra, čak 8 mp koja ima sposobnost snimanja u 1080p definiciji i prednju kameru od 1 mp. Veličina ekrana je 4,03 inča (LCD ekran) koji ima rezoluciju od 1024 x 600. Ima 1 GB RAM-a i 16 GB unutrašnje memorije, ali i konekciju preko HDMI porta, koja vam pruža sposobnost povezivanja ovog telefona sa televizorom koji ima sposobnost puštanja snimaka i filmova u 1080p rezoluciji.

Naravno, i pored ovakvih specifikacija, ima jedna mana. Radi na starijoj verziji Android OS-a, tj na Gingerbread verziji. Ali ICS update dolazi u nekom od narednih perioda.

Majk Bel, potpredsednik  i generalni menadžer Intel-ove grupe za mobilnu tehnologiju i komunikacije, kaže da je ovaj telefon pun bogatih sposobnosti za svakog korisnika, kaže da će svi korisnici, koji budu imali ovaj telefon uživati u njemu i kaže da je ovo samo naznaka za ono što tek dolazi. Evo šta je on izjavio:

“The boundaries of personal computing are expanding. As we enter the India market with our first smartphone from Lava, the device not only showcases the rich capabilities and user benefits of Intel computing, but also highlights the exciting possibilities of what’s still to come.”

X900 će se u prodaji naći prvo u Indiji 23-ćeg aprila, a prodavaće se, na njihovom tržištu za oko 420$.

Šta mislite o ovom novom smartfonu? Da li će ulazak Intel-a promeniti nešto u ovoj trci za najbolji smartfon?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments